ترخیص هوایی کالا

ترخیص هوایی یک اصطلاح در زمینه حمل و نقل هوایی است. برای استفاده از این روش حمل و نقل باید در این مقاله با شرایط و قوانین آن آشنا شوید. قوانین حمل و نقل هوایی برای هر نوع کالا متفاوت است. بسیاری از بازرگانان به حمل و نقل هوایی علاقه مند هستند. دلیل این علاقه، امنیت و سرعت بالا در این راه حمل و نقل است. اگر می خواهید در مورد این موضوع اطلاعاتی کسب کنید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 بیشتر بخوانید : حمل دریایی کالا

حمل و نقل هوایی چیست؟

حمل و نقل هوایی به معنای حمل و نقل کالا از طریق وسایل هوایی است. بدیهی است که در این روش حمل و نقل بیشتر کار انتقال در فرودگاه ها صورت می گیرد. ترخیص کالا از گمرک در این روش حمل و نقل، ترخیص هوایی نامیده می شود. همچنین هواپیماها نقش کلیدی در فرآیند حمل بار از این طریق دارند.

بارنامه هوایی در فرودگاه ها برای هماهنگی بارگیری و تخلیه کالا استفاده می شود. با توجه به مزایای این روش حمل و نقل، حمل و نقل هوایی در چند سال اخیر رشد زیادی را تجربه کرده است.

 

بارنامه در ترخیص هوایی چیست؟

قبض هوایی در اصطلاح تجاری به معنای بارنامه هوایی است. بارنامه هوایی را نمی توان به عنوان سند معامله تعریف کرد. بارنامه فقط به عنوان رسید مالکیت کالا استفاده می شود.

بارنامه هوایی یکی از اسناد مهم و ضروری در فرآیند ترخیص هوایی است. بارنامه شامل کلیه اطلاعات لازم برای انتقال کالا می باشد. برای سایر روش های حمل و نقل نیز بارنامه لازم است. نسخه سوم بارنامه هوایی (از دوازده نسخه موجود) در اختیار صاحب کالا قرار می گیرد.

موارد مهم در بارنامه هوایی:

  • شماره پرواز محصول
  • هزینه باربری
  • رقم کد فرودگاه مورد نظر را ذکر کنید
  • مشخصات کامل و آدرس فرستنده کالا
  • مشخصات کامل گیرنده کالا
  • مقدار خالص و ناخالص محصول
  • میزان تخلیه هوا

 

مراحل کار در ترخیص هوایی چیست؟

اولین و مهمترین وظیفه برای ترخیص هوایی، دریافت بارنامه هوایی است. صاحب کالا پس از دریافت بارنامه هوایی ضمن مراجعه به شرکت حمل و نقل هوایی حواله تحویل کالای خود را دریافت می کند. همچنین صاحب کالا می تواند پس از دریافت بارنامه هوایی، با مراجعه به شرکت های حمل و نقل هوایی و یا سایت های هواپیمایی، پیگیری های لازم را انجام دهد.

 

چندعامل ناثیرگذار در حمل و نقل هوایی اقتصادی:

حمل و نقل هوایی یکی از عوامل مهم در فعالیت های تجاری کشورهاست.

چرا که توجه به این سبک حمل و نقل بر اقتصاد آنها تاثیر زیادی خواهد گذاشت. برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. رشد اقتصادی کشور
  2. توسعه و گسترش حمل و نقل
  3. بهبود خدمات فرهنگی و اجتماعی
  4. گسترش فعالیت های اقتصادی
  5. توسعه سطح اشتغال

 

ترخیص هوایی کالا

کارگو چیست؟

کارگو در لغت به معنای حمل و نقل است اما در کشور ما به عنوان نام دیگری برای حمل و نقل هوایی استفاده می شود. در واقع در بار، کالا از طریق هواپیماهای غیر مسافربری به مقصد منتقل می شود. پس از انجام مراحل کار در بار، نوبت به ترخیص هوایی کالا می رسد. پس از این مرحله می توان گفت که انتقال انجام شده است. بار و بار را نباید با یکدیگر اشتباه گرفت.

در پاراگراف بعدی این موضوع را توضیح خواهیم داد.

 

تفاوت بین حمل و نقل و بار چیست؟

باربری به معنای حمل و نقل وسایل شخصی از طریق حمل و نقل هوایی است. افرادی که قصد دارند برای مدت طولانی در یک کشور بمانند از خدمات باربری استفاده می کنند. در حالی که ماهیت محموله هدف تجاری دارد. در تعریف ساده تر می توان گفت که نوع بار در باربری، محموله خصوصی و بار تجاری است. حتی نوع هواپیمای انتقال نیز در این دو روش متفاوت است، بنابراین نباید آنها را با یکدیگر اشتباه گرفت.

 

ترخیص هوایی در ایران به چه صورت است؟

در کشور ما از هواپیماهای باربری مانند سایر نقاط دنیا برای حمل و نقل تجاری و غیر باری استفاده می شود. ایران ایر از ناوگان باربری خود برای ارسال انواع بارهای تجاری به نقاط مختلف جهان استفاده می کند. البته امکان ارسال هر نوع باری با هواپیماهای باری وجود ندارد. بر اساس وزن، ابعاد و ماهیت بار، فرستنده می تواند برای حمل و نقل هوایی اقدام کند.

اما به طور کلی فرستنده باید بتواند در مبدأ مجوز گمرکی دریافت کند تا بتواند محموله تجاری خود را صادر و در مقصد ترخیص کند. در این صورت مشکل خاصی برای ترخیص هوا با محموله وجود نخواهد داشت.

 

ترخیص هوایی کالا

عوامل تاثیر گذار بر هزینه حمل و نقل هوایی

  • وزن و ابعاد

البته مهم ترین عامل موثر بر هزینه باربری وزن کالای شماست. هر چه وزن کالای شما بیشتر باشد، هزینه ارسال نیز بیشتر خواهد شد. دومین مؤلفه ای که در هزینه حمل و نقل هوایی و ترخیص مؤثر است ابعاد کالا است.ابعاد کالا تاثیری مشابه وزن بر هزینه باربری دارد.

 

  • نوع کالا در ترخیص هوایی

در بسیاری از کشورها، قیمت های متفاوتی برای هزینه حمل و نقل تعیین می شود. به عنوان مثال، کالاهایی که به ضربه حساس هستند یا در حین حمل و نقل نیاز به مراقبت ویژه دارند، ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند. این تفاوت قیمت نیز ممکن است توسط نهادهای دولتی تعیین شود. البته این امکان نیز وجود دارد که شرکت های ارائه دهنده خدمات باربری، این تفاوت قیمت را در حواله محاسبه کنند.

 

  • فاصله انتقال در ترخیص هوا

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در قیمت ترانسفر و ترخیص هوایی فاصله مبدا تا مقصد است. یک نکته قابل توجه این است که فاصله زمین و هوا بسیار متفاوت است. در برخی موارد ممکن است مسیر زمینی بسیار کوتاه باشد اما مسیر هوایی به دلیل نبود مسیر مستقیم طولانی باشد. بسیاری از افرادی که در زمینه صادرات و واردات تازه کار هستند این موضوع را در نظر نمی گیرند.

 

 بیشتر بخوانید : بازرگانی و حمل و نقل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا